Sarajevo

Posjet đakona MCVN-u


Posljednjeg dana studijsko-duhovnog putovanja, 4. ožujka, đakoni krajevne Crkve BiH posjetili su, među ostalim, i Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Njih 20, od toga osam đakona Franjevačke provincije Bosne Srebrene, trojica đakona Vrhbosanske nadbiskupije, četvorica đakona Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, četvorica đakona hercegovačkih biskupija te jedan đakon Hrvatske dominikanske provincije, u pratnji voditelja đakonske pastoralne godine mons. Pave Jurišića, kanonika i profesora na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu, posjetili su prostorije Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije pri kojemu djeluju Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba.

Ondje ih je, zajedno s djelatnicima MCVN-a, dočekao glavni urednik mr. vlč. Josip Vajdner. On je, nakon pozdrava i srdačne dobrodošlice, kratko progovorio o nastanku i povijesti ove najstarije živuće tjedne novine u BiH. Potom je predstavio trenutnu djelatnost MCVN-a, objasnio nastanak novine, ali i posvijestio važnost medija – poglavito u današnjem vremenu –  na osobit način onih crkvenih, izrazivši nadu kako će ovi budući svećenici imati izraženiji osjećaj za pristajanje uz katoličke medije.

Na kraju se kratko obratio i mons. Pavo, zahvalivši uredniku Vajdneru i djelatnicima na prijemu i svemu onome što čine kroz svoje medijsko zalaganje.

Spomenimo kako su posljednjeg dana studijskog putovanja đakoni prethodno posjetili Caritas Vrhbosanske nadbiskupije i upravu Provincije sestara milosrdnica na Stupu; susreli se s provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem na Kovačićima i imali razgovor i ručak s Vinkom kard. Puljićem u njegovoj rezidenciji. Na rasporedu im je i posjet Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom i središnjim ustanovama BK-a BiH, kao i susret s provincijalnim glavaricama Družbe sestara Služavki Maloga Isusa i Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina na Bjelavama, te večernje euharistijsko slavlje u sarajevskoj katedrali kojega će predvoditi kardinal Puljić, nakon kojeg je večera s nadbiskupima u KŠC-u Sv. Josip u Sarajevu.

J.P., KT