Sarajevo

Potpisivanje Ispovijesti vjere i zakletve budućih đakona


U petak, 20. studenog nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić primio je u svojoj rezidenciji u Sarajevu trojicu bogoslova – kandidata za đakonsko ređenje Vrhbosanske nadbiskupije.

U svoju rezidenciju kard. Puljić primio je Domagoja Matijevića, Ivana Matijevića i Ivana Mijača. Po običaju, prvo su razgovarali. Vrhbosanski nadbiskup kandidate za đakonsko ređenje ohrabrio je za njihov budući rad kao zaređenih službenika Crkve, ali i upozorio na izazove koji ih očekuju, napose „u ovim izazovnim vremenima koje živimo“. Kardinal Puljić je budućim đakonima posebno podcrtao i pozvao ih na zajedništvo, kako međusobno tako i s bogoslovskom zajednicom, kojoj kao đakoni još uvijek pripadaju.

Nakon njegovih riječi, bogoslovi su imali priliku postaviti pitanja te razgovarati o njima zanimljivim temama, piše kta.

Uslijedilo je slavlje svete mise u nadbiskupskoj kapelici pod kojom su budući vrhbosanski đakoni zakletvom svečano izrazili svoju spremnost da čuvaju poklad vjere, crkvene propise i zakone, kao i da obdržavaju propis celibata.

Zajedništvo je zaključeno oko obiteljskog stola zajedničkim ručkom u Nadbiskupskoj rezidenciji.

T.M.I., KT