Travnik

Preminula prof. Ružica Vukoja


U večernjim satima u četvrtak, 13. siječnja, nakon kraće bolesti, preminula je dugogodišnja djelatnica KŠC „Petar Barbarić“, prof. Ružica Vukoja.

Profesorica Ružica Vukoja rođena je 19. svibnja 1970. u Novom Travniku. Na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završila je 9. prosinca 1997. program studija Kemije, inženjerski profil, usmjerenje Kemija i stekla stručni naziv diplomirani inženjer kemije. Na Pedagoškom fakultetu u Mostaru Sveučilišta u Mostaru, 17. 5. 2002. polaže ispit za stjecanje dopunskog pedagoško – psihološkog obrazovanja za nastavnike u srednjim školama.

U Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ Travnik radila je od 1. rujna 2000. godine na mjestu profesora kemije. Napredovanje u zvanje mentor na razini Sustava katoličkih škola za Europu postiže 10. siječnja 2016., a napredovanje u zvanje mentor prema Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna postiže 2. listopada 2017.  

Cjeloživotno učenje profesorica Vukoja  nastavila je nizom aktivnosti i suradnji kao što su provedba odgojnog-obrazovnog istraživanja za Nadbiskupski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ Sarajevo, recenzije udžbenika kemije za Zavod za školstvo Mostar, izrada, revizija i inoviranje Nastavnog plana i programa Sustava katoličkih škola za Europu te organizaciju školskih i općinskih natjecanja iz kemije.

Posljednji ispraćaj i pokop zemnih ostataka pokojne profesorice Ružice bit će u subotu, 15. siječnja u 14:00 na Gradskom groblju u Novom Travniku.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

J.Vr.,KT