Preminuo fra Vitomir Silić


U bolnici u Novoj Biloj, 31. srpnja, od posljedica moždanog udara u 81. godini života preminuo fra Vitomir Silić, franjevac Bosne Srebrene.

Foto: bosnasrebrena.ba

Foto: bosnasrebrena.ba

Fra Vitomir rođen je 1937. godine u Vitezu. Godinu novicijata završio je u Kraljevoj Sutjesci 1956., a godinu poslije maturirao je u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom. Na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu diplomirao je 1964. te iste godine proslavio i mladu misu u rodnom Vitezu. U razdoblju od 1964. do 1966. bio je župi vikar u Tuzli, a istovremeno je nastavio studij i postigao licencijat iz teologije u Ljubljani. Godine 1970. na rimskom Institutu Antonianum završio je Pedagogiju i psihologiju te potom sljedećih 20 godina djelovao kao glavni odgojitelj sjemeništaraca u Visokom. Službu župnika na župi Brestovsko vršio je od 1991. do 1994., a službu meštra novaka u Italiji i Livnu do 2006. Kao meštar postulanata i duhovnik sjemeništaraca, u Visokom je ostao do 2012.

Umirovljeničke dane provodio je  u Gučoj Gori.

Sprovod pokojnog fra Vitomira bit će u četvrtak 2. kolovoza u Gučoj Gori. Najprije će se slaviti sveta misa zadušnica u 12 sati, a nakon svete mise je obred ukopa.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

KT