Preminuo, Marijan Marić - Bazić, otac fra Ante, suradnika "Katoličkog tjednika"


U nedjelju 17. svibnja, nakon duže bolesti, u 93. godini života, primivši sakramente, preminuo je Marijan Marić - Bazić. Pokop će biti 19. svibnja u 15.00 sati na groblju "Sv. Ante" Cim.

Marijan je rođen u župi Goranci, kao mladić bio je unovačen u hrvatsku vojsku te je prošao Križni put hrvatskog naroda 1945.

Potom se skrasio u Cim, predgrađe Mostara, gdje su živjeli došljaci iz okolnih sela i brda koji su mahom radili u rudniku ugljena.

Oženio se Anđelkom rođ. Galić, koja je bila iz župe Gorica na granici s Hrvatskom. Rodili su osmero djece od kojih je najstariji, fra Ante, krenuo u duhovna zvanja.

Život rudara nije bio lak, ali su kao obitelj uvijek ostali vjerni Crkvi. Kada je Mostar bio samo jedna župa imali su skoro sat vremena pješačenja do crkve, ali misu nisu propuštali.

Iako mu, zbog naravi posla i života u Mostaru, nije bilo lako uvijek je bio spreman na šalu. Nažalost, posljednjih 21 godinu života proveo je kao udovac, međutim, većina djece mu je s obiteljima bila u Mostaru te je vrijeme provodio s mnogobrojnom unučadi.

Pokop će biti 19. svibnja u 15.00 sati na groblju "Sv. Ante" Cim. Više informacija na linku osmrtnica.ba.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

Ž.I., KT