Sarajevo

Prezentacija programa Erasmus+


Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu će od 6. do 11. studenog ugostiti trening pod nazivom EuroPeers.

Ovaj trening u organizaciji SALTO South East Europe Resource centra okupit će mlade ljude koji su sudjelovali na različitim akcijama Erasmus+ programa i koji su motivirani promovirati proživljena iskustva drugim mladim ljudima u njihovim lokalnim zajednicama.

Na treningu će se okupiti oko 22 mladih iz Austrije, Estonije, Njemačke, Nizozemske, Poljske, Slovenije, Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Ujedinjenog Kraljevstva.

Sudionici ovog treninga će kroz praktični rad promovirati ovaj program, kao i svoja iskustva, te mladima u Sarajevu govoriti o tome kako su na njihove živote utjecale razmjene mladih, EVS (European Voluntary Service) projekti ili sudjelovanje u treninzima u okviru programa Erasmus+: Mladi u akciji.

Uz praktične savjete, mladi koji se priključe prezentacijama saznat će kako se uključiti i iskoristiti brojne pogodnosti koje ovaj program Europske Unije nudi i mladima u Bosni i Hercegovini.

„Prezentacija će se održati na engleskom jeziku, a namijenjena je mladim ljudima od 17 do 30 godina, koji razumiju i govore engleski jezik. Pozivamo sve zainteresirane mlade da dođu u NCM Ivan Pavao II. u Sarajevu 9. studenog od 15 do 16 sati. Molimo vas da svoje sudjelovanje potvrdite na mail minja.ncm@gmail.com ili na telefon 033/766-226“, istaknuli su iz NCM-a.

Inače, Erasmus+ je program Europske Unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje  2014. – 2020. Erasmus+: Mladi u akciji je program koji se odnosi isključivo na aktivnosti vezane za područje mladih i neformalno obrazovanje. Ovaj program je također otvoren zemljama susjedima Europske unije, kao što su Albanija, BiH, Kosovo, Crna Gora i Srbija.

KT