Priopćenje Apostolske nuncijature u vezi s dodjelom "medalje" Adilu Kulenoviću


Nakon natpisa u medijima da je apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto dodijelio "medalju" gosp. Adilu Kulenoviću Apostolska nuncijatura je dala prigodno priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

"Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini pojašnjava da Brončana medalja u povodu III. godine pontifikata pape Franje, uručena g. Adilu Kulenoviću, predsjedniku Udruženja intelektualaca "Krug 99", ne može biti interpretirana kao vatikanska nagrada ili odlikovanje, ili priznanje nego je samo znak sjećanja na sastanak koji je imao za temu "Dijalog i pomirenje kao put mira" kao širenje i promocija Poruke pape Franje za 53. Svjetski dan mira. Medalja je uručena na kraju ovoga sastanka (12. siječnja 2020.) predsjedniku Udruge, gospodinu Kulenoviću, za cijelu Udrugu, ne za njega osobno. U stvari, to je jednostavna gesta koju čini apostolski nuncij čak i kada, na primjer, posjeti župu, ili neku zajednicu ili udrugu, kao "suvenir" pohoda. Ništa više.

Izražava se žaljenje zbog svake manipulacije i iskorištavanja geste koja ima za cilj izgradnju mira, pomirenja i oproštenja", stoji u priopćenju za javnost Apostolske nuncijature koje je potpisano 17. siječnja 2020.

KT