Sarajevo

Procjenitelj Caritasa Internationalis posjetio predsjednika Caritasa BiH


Od 15. do 20. rujna u Caritasu Bosne i Hercegovine boravi procjenitelj Caritasa Internationalis Jãnis Balevičs koji je djelatnik nadbiskupskog ordinarijata u Rigi (Latvija) i djelatnik Caritasa Latvije.

Tijekom boravka u Caritasu BiH provjerit će temeljem dokumentana i cjelokupnog uvida o zaživljenosti Menadžment standarda u Caritasu BiH.

U pratnji ravnatelja Caritasa BiH mons. Tome Kneževića 17. rujna, posjetio je i predsjednika Caritasa BiH Vinka kard. Puljića. U razgovoru kard. Puljić gostu je predstavio život Crkve i djelovanje Caritasa na svim razinama u Bosni i Hercegovini tijekom rata i poraća sve do danas. Za Balevičsa iz Latvije, gdje se isto tako živi postkomunističko vrijeme, bilo je zanimljivo čuti o djelovanju Caritas u multietničkoj i multikonfesionalnoj zemlji kao što je BiH. Kroz razgovor pojašnjen je razlog njegova dolaska u ime Caritasa Internationalis kako bi procijenio zaživljenost Menadžment standarda u Caritasu BiH. Kazao je kako se Caritas Internationalis odlučio za njega kao procjenitelja, jer dolazi iz zemlje, koja je kao i bh. prostori, kroz skoro 50 godina proživjela komunistički sustav. Predsjednik Caritasa BiH pozdravio je njegov dolazak, te istaknuo kako u ovom postkomunističkom i poratnom vremenu gradimo sve institucije pa i Caritas na svim razinama na dobro bližnjega u nevolji. Posebno zanimanje pokazao je za izbjegličku krizu koja pogađa Bosnu i Hercegovinu, te aktivnosti i projekte koje provode Caritasi u BiH.

Kako javlja caritas.ba, susret predsjednika Caritasa BiH kard. Vinka i procjenitelja Jãnisa završio je objedom u blagovaonici Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog.

KT