Sarajevo

Produžene prijave za mini volonterske/ medijske akcije


Budući da Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ već nekoliko godina uspješno realizira projekt „Škola volonterizma“, u ovoj projektnoj godini, 17. svibnja upućuje poziv mladima na prijavu za mini volonterske i/ili medijske akcije.

Mladi koji se žele prijaviti na ovaj natječaj, a ne znaju što u svojim župnim, lokalnim zajednicama i školama realizirati, Centar za mlade predlaže nekoliko volonterskih akcija: prikupljanje knjiga, darivanje krvi, čišćenje i uređenje parkova, životnih prostora, uređenje župe, škole, akcije u staračkim domovima, pravljenje kućica za ptice, šetnja s manje pokretnim korisnicima staračkim domova, posjet dječjim bolničkim odjeljenjima, rekreativno trčanje i ujedno čišćenje dionice kojom se trči, druženje mladih i njihovih roditelja uz društvene igre...

Budući da je prošle godine kroz projekt ostvarena suradnja s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, osim volonterskih akcija, mladi mogu prijaviti i medijske akcije, poput: pokretanja školskog ili župnog listića; kreiranje školskog panoa na kojemu će učenici lijepiti vijesti i fotografije s nekih njihovih događaja; raditi na objavljivanju vijesti i fotografija učenika s ekskurzija, izleta; dolazak u redakciju Katoličkog tjednika, odnosno Biti novinar jedan dan; organizirati intenzivni tečaj fotografije; s mladima ako je izvodivo organizirati zajedničko snimanje reportaže i sl.

Sve prijavljene akcije moraju biti realizirane do 11. listopada.

Za svaku akciju koja zadovolji kriterij na ovom natječaju predviđen je iznos od 500,00 do 1 000,00 KM.

Kako se prijaviti?

Mladi iz škola ili župa koji su zainteresirani realizirati mini volontersku/ medijsku akciju trebaju ispuniti prijavni obrazac te uz prijavni obrazac (https://www.mladicentar.org/images/Obrazac_za_natjecaj-_Skola_volonterizma.doc), priložiti i:
- potvrdu odgovorne osobe (npr. župnika, nastavnika, profesora);
- prijedlog termina realizacije akcije;
- plan aktivnosti i potrepština/ potrošnje (ukoliko skupina ima svoju ideju);
Navedene dokumente potrebno je dostaviti poštom i u elektronskoj formi do 19. lipnja na e-mail adresu: josip.ncm@gmail.com te na poštansku adresu: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Gatačka 18, 71 000 Sarajevo, BiH s naglaskom „Za volonterske i medijske akcije“.
Dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 033/ 766 225, kontakt osoba: Josip Milanović.

KT