Vidoši/ Livno

Promicanje duhovnih zvanja u župi Vidoši


U nedjelju, 18. kolovoza na poziv župnika fra Ivana Kasala novaci Bosne Srebrene posjetili su župu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Vidošima kraj Livna.

Foto: bosnasrebrena.ba

Foto: bosnasrebrena.ba

Novaci i bogoslov fra Hrvoje Žabić, udruženi u manji tamburaški sastav, bili su na tri mise te svojim sviranjem i pjevanjem obogatili ova misna slavlja. Središnje misno slavlje predvodio je meštar novaka fra Marinko Baotić u koncelebraciji sa župnikom fra Ivanom i župnim vikarom fra Ćirilom Lovrićem.

U propovijedi fra Marinko se dotaknuo misnih čitanja i Evanđelja, koja je približio narodu stavljajući ih u okvire današnjeg vremena. Također je iskoristio priliku za promicanje samog duhovnog zvanja, povezujući ga s riječima pročitanog evanđeoskog odlomka. Puku je približio izazove, ali i lijepe stvari koje dolaze s pozivom. Napomenuo je kako roditelji trebaju poticati djecu i mlade ukoliko osjete poziv za redovničko ili svećeničko zvanje, a ne osporavati ih u tome. „To trebaju činiti ukazujući na lijepe primjere i djela kojima obiluje naša Crkva preko svojih redovnika, redovnica i svećenika, a ne na negativne primjere koji se, iako rijetki, nađu u žarištu medijske pozornosti i naših svakodnevnih priča“, poručio je.

Misno slavlje je završilo anđeoskim pozdravom Gospi Vidoškoj i završnim blagoslovom.

Poslije mise župnik je ugostio meštra i novake u župnom uredu, gdje je nastavljeno druženje uz ručak.

Novicijat Bosne Srebrene/ KT