Kupres

Promocija duhovnih zvanja


Promocija duhovnih zvanja organizirana je 10. ožujka u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u župi Suho Polje na kupreškoj visoravni.

Foto: KTA

Foto: KTA

Sveto misno slavlje u prijepodnevnim satima predslavio je fra Danijel Rajić, duhovnik u sjemeništu i provincijski promotor duhovnih zvanja, uz koncelebraciju fra Marka Jukića, župnika župe Suho Polje, a pjevanje i sviranje animirao je bend mladih El Shaddai iz samostana Sv. Ante s Bistrika, javlja KTA.

Fra Danijel je u propovijedi govorio o tome kako prepoznati volju Božju u svakodnevnom životu te kako se mladi koji osjećaju duhovni poziv trebaju osloboditi straha i reći „Evo me“ po uzoru na Gospu, Sv. Franju i druge svece koji su oduševljeno i predano živjeli Radosnu vijest.

Naglasio je da je duhovni poziv dar od Oca Nebeskog koji iz svoje vječne ljubavi poziva mlade da i danas hrabro krenu za Isusom u ljubavi i radosti. Na kraju mise ukratko je objasnio program franjevačke formacije u Franjevačkoj provinciji Bosni Srebrenoj, koji je organiziran kroz odgojne institucije Franjevačko sjemenište i postulatura u Visokom, novicijat na Gorici u Livnu i filozofsko-teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Novaci fra Tomislav Vidović iz Bugojna i fra Spomenko Hričak iz Banja Luke su radosno i vrlo zanimljivo posvjedočili o svojem duhovnom pozivu. Fra Tomislav je bio ministrant i krenuo je nakon osnove škole u sjemenište, a fra Spomenko se na Božji poziv odazvao nakon završenog fakulteta i radnog iskustva.

Župnik fra Marko se na koncu zahvalio na slavljenoj misi i promociji te pozvao goste na ručak u župnom uredu upozorivši ih da se ne boje snažnog vjetra i bure s Kupresa koji je taj dan puhao jer je to samo „povjetarac“, prenosi mrežna stranica svetiantosarajevo.com.

KT