Proslava Bogojavljenja u Domaljevcu


Svetkovina Bogojavljenja svečano je proslavljena, 6. siječnja, u župi Sv. Ane u Domaljevcu misom koju je predslavio fra Bono Kovačević, župni vikar.

U svojoj propovijedi fra Bono je istaknuo kako Bogojavljenje uči da ljudi kleknu pred tajnom božanske ljubavi te da je pred svim ljudima samo jedan put, put obraćenja. Službu riječi i molitvu vjernika animirali su članovi liturgijske sekcije Čitač i framaši, a pjevanje je animirao župni zbor Sv. Ane. Misi su nazočili i ministranti koji su pomagali oko oltara.

Poslije pučke svete mise te blagoslova vode i soli u župnoj dvorani upriličen je zajednički prakaratorski ručak, a pozvani su i članovi župnog vijeća i župnog zbora. Za vrijeme druženja župnik fra Blaž Marković je zahvalio svima na suradnji tijekom božićnih blagdana i blagoslova obitelji te podijelio prikladne darove, komplet kalendare Kruha sv. Ante.

Također, istoga dana poslije ručka ministranti su se okupili za vrijeme blagoslova župnog stana i kuće,a potom je upriličeno druženje uz pjesmu.

KT