Proslava patrona područne crkve u Kladnju


U četvrtak, 29. kolovoza, 50-ak vjernika iz Živinica, Tuzle i susjednih župa hodočastilo je u Kladanj gdje su obilježili spomendan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja, patron filijalne kapele u ovome mjestu.

Svetu misu predvodio je preč. Bono Tomić župnik u Živinicama i dekan Tuzlanskog dekanata, a propovijedao je vlč. Marko Zubak, ravnatelj Katoličkog Školskog centra Sv. Franjo u Tuzli.

U svojoj propovijedi vlč. Zubak je govorio o mučeništvu Sv. Ivana Krstitelja usporedivši ga sa životima kršćana u današnjem vremenu te je napomenuo da svaka generacija ima svoje mučenike.

Preč. Bono je na kraju mise prenio obećanja općinskih vlasti i načelnika Kladnja da će novčano pomoći obnovu crkve koja je izgrađena prije 40-ak godina, na temeljima starije kapelice.

Nakon euharistije upriličen je ručak i druženje za vjernike u prirodnom kompleksu Stupari.

Inače, vjernici iz Živinica, Tuzle i okolnih župa svake godine, 29. kolovoza, hodočaste u Kladanj u kojemu živi desetak katolika u miješanim brakovima. Misa na patron filijalne crkve je jedina euharistija tijekom godine koja se slavi u ovome gradu.

KT