Sarajevo

Proslava Sv. Franje u sarajevskoj župi Dobrinja


Na blagdan Sv. Franje Asiškog, 4. listopada u crkvi Sv. Franje u sarajevskom naselju Dobrinja, svečano misno slavlje u 18:30 sati predslavio je misionar milosrđa fra Josip Ikić, odgajatelj iz franjevačkog sjemeništa i postulature u Visokom.

U suslavlju je bio provincijal fra Jozo Marinčić i još 14 svećenika. Na misi je sudjelovao veliki broj vjernika, hodočasnika i nekoliko redovnica. Liturgijsko pjevanje, pod ravnanjem fra Emanuela Josića, animirao je zbor bogoslova Fra Nenad Dujić.

Proslavi patrona prethodila je trodnevnica koju je predvodio fra Josip Ikić. Bilo je organizirano čašćenje relikvija Sv. Franje, klanjanje pred Presvetim, a na uočnicu obred Preminuća Sv. Franje.

Svaki dan trodnevnice bio je tematski nagovor kao i mogućnost za sakrament ispovijedi i duhovni razgovor. Na uočnicu proslave bila je obilježena i obljetnica posvete crkve.

Na misama kroz trodnevnicu pjevao je i svirao bend El Shaddai, koji inače svira nedjeljama na večernjoj svetoj misi u crkvi. Na dan proslave nakon euharistijskog slavlja bila je organizirana zakuska i druženje za sve vjernike kao i večera za svećenike, časne sestre i bogoslove, prenosi bosnasrebrena.ba

KT