Prozor

Proslava svetkovine Tijelova u župi Presvetog Srca Isusova


U četvrtak 20. lipnja, svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo (Brašančevo) svečano je proslavljena u župi Prozor, gdje je misu predslavio mjesni župnik mons. Marko Tomić.

Foto: Marinko Rumbočić

Foto: Marinko Rumbočić

S početkom u 11 sati svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi uz koncelebraciju vlč. Ivana Bošnjaka i vlč. Ljube Zelenike, predslavio je mjesni župnik mons. Marko Tomić.

U svojoj homiliji župnik je između ostaloga izrekao promišljanja o posebnosti i važnosti svetkovine Tijelova i značenju žrtve. U završnom dijelu propovijedi pozvao je nazočne na zahvalnost Bogu za svu dobrotu koju im je dao.

Tijekom mise pjevao je mješovit župni zbor pod ravnanjem s. Marinele Zeko, SMI.

Nakon podijele svete pričesti, župnik je dao upute, a zatim je uslijedila procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom unutar crkvenog dvorišta zaustavljajući se na četiri postaje. Uz zajedničku molitvu i pjevanje, procesiju su na poseban način uljepšali prvopričesnici u bijelim haljinama koji su sipali latice cvjeća, ministranti, vjernice odjevene u narodne nošnje, svećenici i vjerni puk koji je pobožno sudjelovao u ovom svečanom ophodu.

Ovim slavljem mise i procesijskim ophodom, župa Prozor, nakon dužeg niza godina, obnovila je javno iskazivanje Presvetom Oltarskom Sakaramentu.

Marinko Rumbočić/KT