Sarajevo

Proslavljen patron vojne kapelanije u Rajlovcu


Vojna kapelanija u Rajlovcu posvećena Bl. Ivanu Merzu proslavila je 10. svibnja svog nebebeskog zaštitnika.

Sveto misno slavlje predvodio je p. Ante Topić, župnik sarajevske župe Sv. Ignacija Lojolskog na Grbavici, uz koncelebraciju 10 svećenika.

U svojoj propovijedi p. Topić naglasio je kako moramo djelovati po uzoru na Bl. Ivana Merza, čija je avantura počela kada je shvatio da je uronjen u misterij sveprisutnoga Boga i dalje se vodio tom idejom, odnosno prihvatio je Boga. "Kršćani trebaju biti svjetlost koja će tako svijetliti da će svijetu otkrivati vaša djela ljubavi", kazao je p. Ante. Dodao je kako biti svjetlost znači prihvatiti Boga, sebe i drugoga. "Prihvatiti Boga znači prihvatiti da živimo u njegovom svijetu, po kojem je razlivena njegova ljubav za sva stvorenja. Prihvatiti sebe predstavlja znanje da nas je Bog blagoslovio, a prihvatiti druge je željeti taj isti blagoslov i drugima. Kako je Bl. Ivan Merz, ispunjen Kristovom ljubavlju bio 'začin' svijetu, tako i svaki kršćanin treba biti sol zemlji", zaključio je p. Topić.

Na misi su sudjelovali vjernici, pripadnici Oružanih snaga BiH.

Na kraju misnog slavlja brigadni kapelan ove kapelanije vlč. Ivo Jezidžić pozdravio je nazočne goste i pripadnike OS BiH i zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji patrona. 

Druženje je nastavljeno u prostorijama vojarne uz domjenak. 

J.M., KT