Prva pričest i potvrda u Suhom Polju


U nedjelju 2. lipnja u župi Suho Polje na Kupresu pod svečanom pučkom svetom misom kotorski biskup mons. Ilija Janjić podijelio je sakrament potvrde mladim župljanima ove župe kojih je ove godine bilo deset.

Fotografije: fra Tonči Šarić

Fotografije: fra Tonči Šarić

Koncelebrirao je župnik fra Marko Jukić, a pod istom svetom misom po prvi put stolu Gospodnjem pristupile su tri djevojčice. Ovoj svečanosti nazočili su novaci Bosne Srebrene zajedno sa svojim meštrom fra Marinkom Baotićem, javlja portal bosnasrebrena.ba.

Biskup Janjić u svojoj propovijedi pokušao je udijeliti savjete za istinski kršćanski život kako krizmanicima tako i prvopričesnicama. Tako je prvopričesnicama reko da danas prvi put primaju Krista u hostiji u svoje mlado srce.

Krizmanicima je rekao da danas primaju darove Duha Svetoga iako mnogi misle da je to svojevrsni kraj razvoja njihova kršćanskog života, to nije istina jer je to tek početak, zbog toga moraju dopustiti Duhu Svetomu da djeluje kroz njih i po njima jer darovi sami po sebi ne mogu ništa učiniti ako ih oni ne ožive svojom otvorenosti k Duhu Svetomu. Sve prisutne pozvao je da čine sve u svrhu da im na konačnom sudištu vječni Sudac kaže: „Valjaš slugo dobri!“

Nakon mise upriličeno je slavlje u obiteljima.

KT