Prva pričest u župi Sv. Ivana Krstitelja u Travniku


Na Duhove, 31. svibnja, u župi Sv. Ivana Krstitelja u Travniku, pod svetom misom upriličena je prva sveta pričest za pet prvopričesnika, tri djevojčice i dva dječaka.

Nakon procesijskog ulaska u crkvu, uslijedio je pozdrav, kroz recitaciju, prvopričesnika i predstavnika roditelja.Svetu misu i obred podjeljivanja prve svete pričesti predvodio je župnik i dekan Travničkog dekanata preč. Marko Mikić, koji je okupljene pozvao na zajedničku molitvu za prvopričesnike. Misna čitanja, liturgije Duhova, pročitali su roditelji prvopričesnika, dok su psalam pjevali prvopričesnici.

Prigodnu propovijed uputio je vlč. Josip Dedić, đakon na službi u travničkoj župi i sjemeništu Petar Barbarić. Posebice se obratio prvopričesnicima i roditeljima, te ih kroz primjer iz života, pozvao na svakodnevno druženje s Isusom kojeg danas primaju u svoje srce, a vjernike na molitvu za njih.

Nakon propovijedi uslijedila je obnova krsnih obećanja. Na kraju svete mise prvopričesnici su izrekli zahvale župniku preč. Mikiću i uručili mu prigodni poklon, kao i s. Anđeli Brkić koja ih je kroz proteklu godinu spremala za ovaj dan. Svetu misu je svojim pjevanjem uveličao župni zbor pod vodstvom s. Anđele.

Potom je uslijedilo uručivanje darova i uspomena, te zajedničko fotografiranje.

Ž.I., J.D., KT