Prva sveta pričest na Stupu


U nedjelju, 8. travnja, u župi Uznesenja BDM Stup za vrijeme mise 14 mladih župljana prvi put su imali svetu pričest.

Euharistiju je predslavio župnik vlč. Miroslav Ćavar uz koncelebraciju župnog vikara vlč. Ivana Ivančevića.

Na početku mise prvopričesnici su uz recitaciju izrazili svoju radost, a župnik je pozdravio nazočne.

U prigodnoj propovijedi župni vikar, između ostaloga, prvopričesnicima je poručio: „Danas ste ponovno zasjali u svojim bijelim haljinama: prvi put je to bilo na krštenju. Ponovno ste ih izbijelili na svetoj ispovijedi, jučer. Ali nemojte mu danas zaboraviti pokloniti – ne samo svoje kuće, tanjur za stolom ili nešto slično što će već sutra nakon svečanosti nestati iz vaše okoline – već mu darujte svoje srce! Uz to, poruka roditeljima: nemojte djeci braniti da razvijaju talent koji u sebi imaju kao prvopričesnici ili stariji. Uz rad se vježbaju jer od malih stvari postaju velika djela. Pomozite im svakodnevno rasti uz nebesku hranu koju će primiti s oltara! Svake nedjelje odlaziti na svetu misu! Vi im budite primjer!“

Nakon homilije uslijedila je ispovijest vjere, a prvopričesnici su držali u rukama upaljene svijeće. Potom je uslijedila molitva vjernika, te prinos darova u kojima su također aktivno sudjelovali prvopričesnici.

Poslije popričesne molitve petero prvopričesnika je izreklo svoju zahvalu, najprije Bogu, a onda svima koji ih prate na njihovu putu odrastanja.

Na kraju mise uslijedilo je fotografiranje ispred oltara te u župnom dvorištu.

Liturgijsko pjevanje animirao je Zbor mladih župe Stup.

KT