Prvi redovnički zavjeti u samostanu Sv. Klare u Brestovskom


U srijedu, 14. kolovoza, uoči svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u samostanu sestara klarisa u Brestovskom s. Janja Dragičević i s. Brigita Bošnjak položile su svoje prve redovničke zavjete

Sv. misu je tom prigodom predslavio duhovnik sestara fra Gabrijel Tomić u koncelebraciji sa župnikom fra Ilijom Jurić, javlja portal bosnasrebrena.ba.

Fra Gabrijel je u svojoj propovijedi prizvao u sjećanje dolazak svake od sestara prije tri godine i njihov ulazak u novicijat naglašavajući da je samostanski život dobitak od kojeg većeg nema.

«Kraljevstvo Božje i njegova slava to je cilj svakoga od nas ovdje na zemlji. Vaši zavjeti dragovoljnog siromaštva, poniznog posluha i savršene čistoće su ugrađeni u rast toga Kraljevstva. Oni su trajno uzdignuće vaših ruku prema Nebu od kojeg molite milost ne samo za sebe nego i za sve svoje susestre i za toliko drugih bijednih, bolesnih, ojađenih, siromašnih i onih koji nigdje nikoga svoga nemaju da im pomogne Bog po vama, vašim ispruženim rukama i vašim molitvama. Da im budete pomoć, utjeha i olakšanje. Marijin ulazak u nebo s vašim zavjetima povećao je radost u Nebu», rekao je fra Gabrijel, a prenijela bosnasrebrena.ba.

Nakon homilije sestre su položile prve redovničke zavjete u ruke Časne Majke s. Hijacinte Batinić. Uslijedio je blagoslov vela, križa i Pravila Sv. Klare koje je svakoj od njih predala s. Hijacinta.

Radosnom događaju je nazočila i s. Marica Pavlović, anakon mi se uslijedilo je čestitanje.

KT