Sarajevo

Prvi službeni susret molitvenih zajednica, grupa i udruga ODS-a BiH


U Franjevačkom samostanu i crkvi Sv. Ante u Sarajevu održan je 10. studenoga prvi seminar zajednica, grupa, udruga i inicijativa povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome (ODS) Bosne i Hercegovine.

Susret je upriličen na poziv gvardijana fra Slavka Topića i zamjenika duhovnika ODS-a fra Danijela Rajića, a odazvalo se oko 230 članova zajednica iz cijele BiH (Sarajevo, Mostar, Gorica Sovići, Drinovci, Šujica, Livno, Podhum, Kupres, Bugojno, Kiseljak, Novi Travnik, Travnik, Vitez, Tolisa, Banja Luka i Jajce).

Geslo ovog susreta bio je Pavlov poziv Solunjanima Duha ne trnite (Sol 5,21). Susret je započeo uvodnim pozdravom i molitvom fra Danijela Rajića i nacionalnog koordinatora ODS-a BiH Mirka Puđe, a nakon toga nastavljen slavljenjem i predavanjima fra Danijela Rajića, vlč. Jakova Kajinića, fra Nikole Spuževića te Mirka Puđe.

Fra Danijel je u svojem predavanju govorio o Duhu Svetom i euharistiji u životu vjernika. Vlč. Jakov je imao predavanje na temu darova Duha Svetoga. Potom je fra Nikola progovorio o grijehu prvih ljudi, rastu u svetosti te važnosti i snazi zajedništva. Nacionalni koordinator ODS-a BiH iznio je osvrt na rad ODS BiH u posljednjih nekoliko mjeseci. Puđa je uz to prenio poruku vrhbosanskog nadbiskupa Vinka kard. Puljića i banjolučkog biskupa Franje Komarice s kojima je imao susret i razgovarao o radu i djelovanju ODS-a BiH.

Za radosno slavljenje pobrinuo se glazbeni sastav El Shaddai, slavljenički bend molitvene zajednice Spirtus Sanctus koja djeluje u Sarajevu u crkvi Sv. Ante na Bistriku.

Voditelji programa bili su Mara Mandić, članica zajednice Spirtus Sanctus iz Sarajeva, i nacionalni koordinator ODS BiH. Misno slavlje predvodio je vlč. Jakov u koncelebraciji s fra Nikolom, a na kraju mise je fra Danijel posvetio sve nazočne članove zajednica, njihove obitelji, i sve zajednice u sastavu ODS BiH Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Bistrički gvardijan fra Slavko i vikar fra Danijel su kao domaćini s članovima molitvene zajednice pripremili ručak za sve koji su bili na tom susretu, tako je uz jelo upriličeno i druženje, da se ljudi zbliže i da se razviju nova prijateljstva s braćom i sestrama iz raznih krajeva zemlje.

Koordinator je istaknuo kako bi ovakvih zajedničkih susreta trebalo biti nekoliko puta godišnje kako bi se sudionici učvrstili u vjeri, nadi i ljubavi prema bližnjima i Bogu. „Cjelodnevno druženje je proteklo jako brzo jer kad smo s Gospodinom u molitvi, radosti i slavljenju onda nemamo osjećaj za vrijeme i najradije bismo tada ostali i slušali što nam Duh Sveti govori preko svojih svećenika. Hvala Bogu za ovaj susret i hvala domaćinima koju su pripremili očinski doček i potrudili se da sve bude savršeno dobro“, istaknuli su sudionici.

KT