Prvu večer Mladifesta misu će predvoditi nadbiskup Barcelone kard. Juan José Omella


Pod geslom ”Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11,28-30) ovogodišnji Međunarodni molitveni festival mladih održava se 33. put, a trajat će od 1. do 6. kolovoza. Tisuće mladih i ove godine slušat će kateheze i svjedočanstva, moliti, sudjelovati na večernjem molitvenom programu.

Foto: esglesia.barcelona

Foto: esglesia.barcelona

Gostujući u Međugorskim minutama Radiopostaje Mir Međugorje župnik župe Međugorje fra Marinko Šakota najavio je kako se Mladifest vraća na stari termin, odnosno da jutarnji program ponovno počinje molitvom u devet sati, a ne u deset.

Uz već ranije poznate velikodostojnike koji će slaviti svete mise, fra Marinko je kazao kako će misu prvu večer festivala mladih predvoditi nadbiskup Barcelone kardinal Juan José Omella.

Dolazak kard. Omelle potvrđen je i na web stranicama njegove nadbiskupije, gdje stoji kako će nadbiskup predvodi misu u Međugorju sa stotinama svećenika koncelebranata i više od 50 000 mladih. Uz to je najavljeno kako će na hodočašće u Međugorje stići i 100-tinjak mladih iz ove nadbiskupije.

Mladifest počinje u ponedjeljak, 1. kolovoza molitvom krunice u 18 sati, a otvaranje je u 19 sati, predstavljanjem nacija. Nakon toga slijedi sveta misa koju će predvoditi kardinal iz Barcelone, a potom će uslijediti klanjanje. Drugoga dana, 2. kolovoza u 6 sati je molitva krunice na Podbrdu kod Gospinog kipa, a za kraj festivala, 6. kolovoza na blagdan Preobraženja, planirana je sveta misa u 5 sati na brdu Križevac.

Osim kardinala iz Barcelone, ove godine misna slavlja će predvoditi fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM, fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, mons. Petar Palić, mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko–mrkanski, rekao fra Marinko, a kako prenosi Radiopostaja Mir Međugorje.

Kazao je i kako će kataheze držati fra Jozo Grbeš, fra Massimo Fusarelli, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar fra Renato Galić, uz to će biti i 12 svjedočanstava mladima, film zajednice Cenacolo i još mnogo pjesme i molitve.

J.M., KT