Putovima Drinskih mučenica


Župa Presvetog Trojstva u Novom Travniku, 14. rujna, organizirala je hodočašće Drinskim mučenicama kojem su se pridružili vjernici iz Sarajeva.

Hodočasnici su posjetili mjesta vezana uz živote blaženica. Prvo mjesto molitve bilo je svetište Drinskih mučenica u Crkvi Kraljice Svete Krunice u Sarajevu. Zajedno sa sestrama Družbe Kćeri Božje ljubavi sudjelovali su na svetoj misi koju je predvodio vlč. Vinko Radić, a nakon svete mise slijedila je molitva pred slikom blaženica.

Potom su uslijedile riječi dobrodošlice kućne predstojnice s. Ljilje Martić i okrepa u sestarskoj zajednici u Sarajevu.

Daljnji tijek hodočašća vodio je vjernike u Goražde, mjesto gdje su Drinske mučenice izrekle svojim opredjeljenjem vjernost Bogu po cijenu života. Nakon prostorije odlučnosti i hrabrosti, odakle su sestre skočile bježeći pred svojim mučiteljima, posjetili su spomen obilježje i rijeku Drinu, posljednje ovozemaljsko počivalište sestara blaženica.

Nakon Goražda put ih je vodio do Pala gdje su živjele Drinske mučenice.

Hodočašće je završilo posjetom župi u Kaknju, gdje su ih srdačno dočekali don Žarko Vujica i sestre koje djeluju u Kaknju.

Posjetili su i spomen-obilježje ubijenoj s. Danki Jurčević.

Inače, župa u Novom Travniku Bl. Drinske mučenice časti kao drugotni patron, a hodočašće je bila duhovna priprava  za proslavu dana beatifikacije Bl. Drinskih mučenica 24. rujna.

KT