Sarajevo

Redovita sjednica Svećeničkog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije


Članovi Svećeničkog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije (SVVN) u prostorijama Ordinarijata u Sarajevu upriličili su, 9. listopada, treću redovitu sjednicu.

Susretom je predsjedao vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić, a nazočili su generalni vikar mons. Slađan Ćosić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić te još 20 svećenika.

Sjednica je započela molitvom Trećeg časa, a nakon pozdrava dr. fra Danimir Pezer je govorio o temi Osobni duhovni rast i produbljivanje svećeničkog zajedništva u dekanatu kroz mjesečne duhovne obnove.

Potom je dr. vlč. Dubravko Turalija izlagao na temu Obitelj-Crkva u malom. Zauzetost župnika oko obiteljske molitve.

Kratko izvješće o tijeku Sinode izrekao je dr. Mario Bernadić, a poslije su nazočni razgovarali o pastoralnom kalendaru za 2020.

Na kraju je upriličena rasprava te je susret završio bratskim druženjem.

Svećeničko vijeće Vrhbosanske nadbiskupije predstavlja čitav prezbiterij Vrhbosanske nadbiskupije, a svrha mu je da pomaže nadbiskupu kao njegov senat u upravljanju mjesnom Crkvom, kako bi se  što bolje uskladilo djelovanje svećenika na duhovno dobro Božjeg naroda. SVVN se sastoji od tri vrste članova, izabrani članovi; članovi po službi i članovi koje nadbiskup osobno imenuje.

KT