Regionalne e-novine o projektu "YourJob"


Caritas Bosne i Hercegovine osmislio je dizajn te uredio prvi broj regionalnih e-novina za projekt "YourJob". Regionalne novine su napisane na engleskom jeziku, biti će pripremljene tromjesečno, a svaki broj će obrađivati drugačiju tematiku.

Tema prvog broja e-novina je analiza stanja mladih u zemljama uključenim u projekt, izvještaj o početnoj konferenciji, promocija i otvaranje projektnih savjetovališta za zapošljavanje mladih, piše portal caritas.ba.

Planirano je da će svaki broj e-novina uređivati jedan partner u projektu, a Caritas Austrije će pripremati tematsku poruku. Na stranicama posvećenim partnerima nalaze se linkovi na objavljene članke o aktivnostima provedenim u okviru projekta YourJob u Caritasima Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije, javlja caritas.ba.

Regionalni projekt YourJob (Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunites on the Balkans) provode Caritasi Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije  u 11 gradova/općina uz financijsku potporu Austrijske razvojne agencije i Caritasa Austrije. Projekt ima za cilj osnaživanje mladih pružanjem prilika za povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada. U projektu je planirano organiziranje obuka za aktivno traženje posla, seminara za jačanje vještina mladih, pripravnički program, organiziranje inkubatora poslovnih ideja i pružanje financijske potpore za pokretanje socijalnih poduzeća.

U Bosni i Hercegovini projekt YourJob provodi Caritas Bosne i Hercegovine zajedno s Caritasom biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i Caritasom biskupije Banja Luka.

KT