Sahranjena Anica Tomić, majka pokojnog svećenika Joze


Na mjesnom groblju Metaljka u župi Gornja Komušina nedaleko od Gospinog svetišta na Kondžilu, 11. listopada, sahranjena je uzorna župljanka Anica Tomić rođ. Pejić

Pokojna Anica bila je majka nesretno nastradalog vrhbosanskog svećenika Joze Tomića, profesora na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji i duhovnika u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu.

Uz sudjelovanje obitelji i rodbine pokojne Anice te drugih vjernika, misu zadušnicu ispred grobljanske kapele, uz koncelebraciju deset svećenika, predvodio je izaslanik nadbiskupa metropolita vrhbosanskog Vinka kard. Puljića mons. Ante Meštrović, kanonik Kaptola vrhbosanskog.

Izraze sućuti, obitelji, prijateljima i rodbini pokojne Anice uputio je komušanski župnik i upravitelj župe Gornja Komušina preč. Boris Salapić.

Ukratko je podsjetio na životni put pokojne Anice kao i na nesretnu smrt njezinoga sina svećenika vlč. Joze koji je, pošto je pao kroz crkveni zvonik u župi Borovica, preminuo 26. lipnja 2007. Kazao je da su svećenici došli na ovu sahranu moleći sa zahvalnošću za majku svećenika Joze da je Gospodin primi u svoj vječni dom i nagradi vječnom ljubavlju. Pročitao je i pismo kardinala Puljića u kojem izražava kršćansku sućut i molitvenu blizinu te vjeru u uskrsnuće Kristovo.

Pokojna Anica rođena je 1935. od roditelja Marka i Janje. Sklopila je crkveni brak 25. studenog 1953. s Tunom Tomićem u Komušini s kojim je imala šest sinova i jednu kćer. Do rata obitelj je živjela u Gornjoj Komušini te je potom bila primorana napustiti svoj kraj pa je pokojna Anica svoje boravište pronašla u austrijskom gradiću Mürzzuschlagu, 80-ak km jugozapadno od Beča, gdje je 7. listopada preminula.

KT