Nova Topola

Sakrament potvrde u župi Nova Topola


U subotu, 8. lipnja, u župi Sv. Josipa u Novoj Topoli, 9 krizmanika primilo je sakrament sv. potvrde, koji im je podijelio pomoćni banjolučki biskup mons. dr. Marko Semren.

Nakon dočeka mons. Semrena uslijedio je susret biskupa s krizmanicima.

Na početku misnog slavlja, Slađana Drozdek, majka dvije krizmanice je u ime župne zajednice pozdravila biskupa. U koncelebraciji s biskupom Semrenom su bili župnik vlč. mr. Zlatko Matić te vlč. Jerko Klinc.

U prigodnoj propovjedi biskup Semren je ohrabrio krizmanike te ih potaknuo na važnost istinskog i vjerodostojnog svjedočenja svoga kršćanskog identiteta i svoje pripadnosti Kristu i Njegovoj Crkvi.

Nakon propovjedi biskup Semren je podijelio sakrament potvrde: Suzani i Jeleni Drozdek, Dragani i Sanji Birkner, Mariji Topalović, Marijanu Drozdeku, Ivanu Buganiku, Darku Bijeliću i Deanu Vrebcu.

Na kraju mise župnik je zahvalio biskupu Semrenu i svima u organizaciji „ovog jedinstvenog događaja za cijelu župnu zajednicu“, javlja TABB.

Nakon blagoslova je uslijedilo zajedničko fotografiranje. Nakon mise svi su se nastavili družiti ispred župne crkve na okrijepi koju su pripremili domaći župljani.

KT