Sjećanje na žrtve Vukovara


U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 27. obljetnicu stradanja branitelja i civila, upriličeno je uz molitvu i paljenje svijeća za žrtve herojskoga grada.

Foto: Tomislavcity

Foto: Tomislavcity

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Tomislavgradu u večernjim satima 16. studenog upriličeno je paljenje svijeća, a prigodnu molitvu uz nazočnopst velikog mnoštva okupljenih izrekao je duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić. Organizatori ovog odavanja počasti u Tomislavgradu bili su Općina Tomislavgrad, udruge proistekle iz Domovinskog rata, Frama Tomislavgrad i Matica hrvatska Tomislavgrad.

Molitvom i paljenjem svijeća ispred Spomen križa u Čitluku u petak je odana počast žrtvama Vukovara. Predvođeni fra Mirom Šegom, župnikom župe Krista Kralja Čitluk, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, čelnici Općine Čitluk, predstavnici Broćanske udruge mladih BRUM i ostali okupljeni kod Spomen križa molili su za sve žrtve Domovinskog rata i još jednom odali počast svim poginulim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodu, navedeno je na stranici Općine Čitluk, piše Bljesak.info.

I Livno se prisjetilo žrtve Grada Heroja. U organizaciji srednjih škola na Trgu kralja Tomislava u Livnu u večernjim satima 16. studenog upriličeno je paljenje svijeća u znak sjećanja na vukovarske žrtve.

Kolonom sjećanja i Čapljinci su 16. studenog odali počast žrtvama Vukovara. U povorci su sudjelovale stotine učenika iz Osnovnih škola s područja Čapljine. Povorka se okupila na Trgu kralja Tomislava, prošla ulicama grada do Trga hrvatske Slobode gdje je održan prigodan program na kojemu su  učenici recitirali pjesme. Načelnik Općine Smiljan  Vidić u prigodnom govoru je  poručio: ''Čapljina već godinama na ovaj način odaje počast Vukovaru koji je dao najveću žrtvu u Domovinskom ratu'', piše Bljesak.info.   

KT