Sjednica Povjerenstva za predškolski odgoj pri KVRPP BiH


Povjerenstvo za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine održalo je 27. veljače u samostanu na Kovačićima sjednicu.

Sjednicom je predsjedala voditeljica Povjerenstva s. Benedikta Boškić, članica sestara Kćeri Božje Ljubavi, a nazočio je predsjednik Konferencije fra Jozo Marinčić te članice Povjerenstva: s. Dominika Anić, ŠSF Provincije Svete obitelji i s. Judita Matić, SMI Provincije Bezgrešnog začeća BDM.

Na početku voditeljica Povjerenstva uputila je pozdravne riječi svima, posebno predsjedniku Konferencije fra Jozi što je izdvojio vrijeme i iskazao svoje zanimanje i podršku za rad vjerskih vrtića, javlja redovnistvo.ba.

U radnom dijelu razgovaralo se o problemima glede financiranja vjerskih vrtića u Bosni i Hercegovini, iskustvima, poteškoćama i radostima u radu s predškolskom djecom.

Fra Jozo je istaknuo važnost vjerskih vrtića koji svojim  odgojnim i obrazovnim djelovanjem i prisutnošću, između ostaloga, potiču i pridonose  opstanku i ostanku hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Na kraju sjednice doneseni su prijedlozi koji će biti izneseni na sjednici Izvršnog odbora Konferencije. Sudionici sastanka izrazili su zajedničko stajalište da bi bilo dobro i potrebno organizirati sastanak sa svim voditeljima katoličkih vrtića u BiH .

KT