Sarajevo

Skautske igre u okviru akcije „72 sata bez kompromisa“


U okviru ove akcije, u sarajevskoj novogradskoj župi Sv. Luke Evanđelista, Katolički skauti Vrhbosanske nadbiskupije održali su u nedjelju, 2. listopada Skautske igre, koje su okupile veliki broj natjecatelja.

Program je počeo unošenjem skautske zastave i ulaskom skauta u svečanim odorama u prepunu župnu crkvu, a nastavljen je svetom misom koju je predslavio župnik, vlč. Željko Vlajić. U propovijedi, župnik je istaknuo kako nam Bog svima umnoži vjeru da svakodnevno živimo s braćom – ljudima. A ova je akcija, naglasio je, samo jedan (pravi) smjerokaz kako bismo uistinu trebali živjeti.

Nakon mise održan je koncert Kamernog mješovitog zbora Lole, pod ravnanjem Josipa Katavića. Potom je za najmlađe je prikazan animirani film David i Golijat.

Skautske igre bile su glavni dio nedjeljnoga dijela akcije 72 sata bez kompromisa, kojom suprigodom sudionici pokazali razne vještine i sposobnosti. Po završetku natjecanja svim natjecateljima dodijeljenu su medalje i zahvala za sudjelovanju u ovome izuzetnom danu. Voditelj skauta Vrhbosanske nadbiskupije, Domagoj Andrijanić kazao je za nedjelju.ba:

„Današnji je dan samo nastavak djelovanja katoličkih skauta Vrhbosanske nadbiskupije. Prepuno je dvorište pokazatelj kako idemo u dobrom smjeru. Istaknuo bih, također, kako su tijekom ljetnih aktivnosti naši skauti sudjelovali na više skautskih kampova na otoku Paviću pokraj Vodica, dva hodočašća, edukacijskim seminarima, a poglavito bih naglasio Kamp katoličkih skauta koji je po prvi put ove godine, u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavo II., održan na teritoriju Vrhbosanske nadbiskupije, u Kornici, u općini Bosanski Šamac“.

Također, upriličen je, zahvaljujući NCM i vrijednim župljanima ove župe, bogat domjenak.

J.Vr.,KT