Stadlerov život bio je vršenje volje Božje


U petak, 8. siječnja, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu obilježen je prvi Stadlerov dan u 2021. Sveto misno slavlje, kojemu je prethodila krunica, predslavio je katedralni župnik i dekan Sarajevskog dekanata preč. Mato Majić.

Foto: www.ssmi.hr

Foto: www.ssmi.hr

Koncelebrirao je duhovnik u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu dr. vlč. Milenko Krešić. Krunicu i čitanje animirale su Sestre Služavke Maloga Isusa.

Preč Majić je u propovijedi govorio o važnosti poslušnosti volji Božjoj. Istaknuo je kako je danas većini najvažnije zdravlje, posao i karijera, a zapravo bi najvažnije trebalo biti ono što Bog želi od nas. "I samom Isusu je najvažnija bila volja Očeva. Bio je pun povjerenja i vjerovao da je za njega najbolje ono što Otac od njega hoće. U Maslinskom vrtu je molio da ga mimoiđe gorki kalež, ali je ipak iznad svega želio da ostvari Božji naum", rekao je vlč. Majić te dodao kako se mnoge ljudske želje ne ostvaruju i "zbog toga smo često nesretni".

"Kad bismo cijelim bićem željeli u svome životom ostvariti volju Božju, onda nikada ne bismo promašili svoj životni cilj. Bez obzira na sve okolnosti ako to zaista želimo Božju volju možemo uvijek i svugdje ostvariti. Taj će nam cilj u isto vrijeme postati izvor mira", istaknuo je te na kraju propovijedi posvijestio kako je život sluge Božjega Josipa Stadlera bio vršenje volje Božje:  "On nije znao što će sve biti, kako će to učiniti, ali do kraja se uvijek zapitkivao što je volja Božja."

Misno slavlje animirala je s. M. Marinela Zeko, piše mrežna stranica ssmi.hr.

Nakon euharistije upriličeno je i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu tijekom kojega se župnik nadahnjivao životom sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera. Odmah nakon klanjanja na Stadlerovom grobu u dnu katedrale izmoljena je  molitva za njegovo proglašenje blaženim.

Ž.I., KT