Stadlerovo u sarajevskoj katedrali


U ponedjeljak, 8. siječnja, u sarajevskoj prvostolnici obilježen je spomen na prvog vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjega dr. Josipa Stadlera.

Na molitvu Krunice i euharistijsko slavlje u večernjim satima okupile su se sestre Služavke Maloga Isusa iz zajednica koje djeluju u Sarajevu, djeca Stadlerovog dječjeg Egipta, bogoslovska zajednica Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu sa svojim odgojiteljima, Prijatelji Maloga Isusa te druge redovničke zajednice i vjerni Božji narod.

Misu je predslavio preč. Marko Majstorović, katedralni župnik uz suslavlje mons. Pave Jurišića, postulatora kauze za proglašenje Sl. Božjega Stadlera blaženim, preč. Josipa Kneževića, rektora Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, preč. Marka Mikića, vicerektora te vlč. Ive Jezidžića, župnika u Čemernom.

Preč. Majstorović je u prigodnoj propovijedi istaknuo je kako je u godini, koja je u Vrhbosanskoj nadbiskupiji proglašena Stadlerovom godinom povodom stoljeća od njegova preminuća, sluga Božji nadbiskup Stadler svijetli primjer nasljedovanja Gospodina, služenja braći i sestrama te života po evanđelju. Propovjednik je napomneuo kako to treba biti cilj svakog vjernika. Preporučio je usrdniju molitvu i utjecanje u zagovor prvom nadbiskupu.

Nakon popričesne molitve okupljeni u katedrali su se pomolili na grobu nadbiskupa Stadlera.

s.j/ KT