Stadlerovo u veljači


Dan molitve i spomena na slugu Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, proslavljen je u četvrtak, 8. veljače, u sarajevskoj prvostolnici.

Na molitvu krunice i euharistijsko slavlje okupile su se sestre Služavke Maloga Isusa, djeca Stadlerova dječjeg Egipta iz Sarajeva, zajednica bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa te hodočasnici iz Viteza predvođeni sestrama iz samostana Sv. Josipa i Doma za stare i nemoćne Sv. Josip u Vitezu.

Misu je predslavio je preč. Marko Majstorović, katedralni župnik, uz koncelebraciju vlč. Marka Stanušića, vlč. Marka Mikića, vicerektora na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu te vlč. Mire Agostinija, svećenika u miru.

Preč Majstorović je na početku homilije istaknuo da se misom želi moliti zagovor sluge Božjega nadbiskupa Stadlera. Protumačivši potom naviještenu riječ Božju, istaknuo je važnost vjere i predanja u Božju ljubav i milosrđe, kao što je to pokazala žena iz evanđelja koja je tražila Isusa da joj ozdravi kćer.

«Sluga Božji Stadler je također bio čovjek vjere i predanja u beskrajnu Božju ljubav i milosrđe. U ovoj godini kada se posebno spominjemo našeg prvog nadbiskupa možemo i trebamo moliti za njegov zagovor s vjerom da ćemo biti uslišani i da ćemo iskusiti posebne milosti. Trebamo mu se više približiti, povjerovati u njegovu svetost i svjedočiti o tome drugim ljudima, kako bi što više vjernika otkrilo njegov svijetli primjer života», rekao je katedralni župnik.

Na kraju svete mise, na grobu sluge Božjega, izmoljena je molitva za njegovu beatifikaciju.

s. Jelena Jovanović/ KT