Stup: Pravljenje i prodaja adventskih vijenaca


U nedjelju 25. studenog, nakon svetih misa na župi Uznesenja BDM Stup, počela je humanitarna akcija prodavanja adventskih vijenaca.

U subotu 24. studenog, u prostorijama župe Stup članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Don Ivan Trobentar u suradnji sa župljanima, pravili su adventske vijence. Sljedećeg dana, 25. studenog oni su prodavani nakon svetih misa, a sav sakupljeni prilog ide za najpotrebitije župljanine kako bi se opremili za Božić.

„Ove godine smo organizirali Advent na Stupu u suradnji sa župom Stup, a prošle godine je to župa Stup sama vodila. Ove godine je Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Don Ivan Trobentar također sudjelovalo, toliko djece i mladih. I mi smo sretni što ćemo našim prilozima, našim radom usrećiti najsiromašnije župljane župe Stup kako bi se mogli pripremiti za Božić, najradosniji katolički blagdan“, kazala je Ana Rašo, tajnica KUD-a Don Ivan Trobentar.

Sljedeće nedjelje, 2. prosinca, započinje Došašće za vrijeme kojeg će na župi Stup biti provedena humanitarna akcija Advent na Stupu. Župljani i članovi KUD-a Don Ivan Trobentar će nakon nedjeljnih svetih misa prodavati kolače, čaj, rakiju i kuhano vino, a kupci će cijenu proizvoda određivati sami. Sav prihod bit će proslijeđen potrebitima župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Stup.

KT