Komušina

Susret hrvatske predsjednice i kard. Puljića u Komušini


Dan uoči svetkovine Uznesenja BDM 14. kolovoza, u najvećem marijanskom svetištu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji – Komušini, upriličen je susret predsjednice Republike Hrvatske i Vinka kard. Puljića, vrhbosanskog nadbiskupa metropolite.

Susretu su, uz predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i kard. Puljića nazočili i komušanski župnik i čuvar svetišta preč. Boris Salapić, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, te predsjedničini savjetnici.

Kard. Vinko najprije je predstavio samu Komušinu i njezinu vrijednu tradiciju, te ispričao pojedinosti o povratku slike Gospe Kondžilske iz Žepča u Komušinu.

Potom je župnik Salapić predstavio tamošnju zajednicu vjernika govoreći o onima koji su tamo i koji se vraćaju, te o motivima njihova povratka.

Zatim je kardinal progovorio i o političkoj situaciji u BiH, poglavito u općini Teslić, kojoj pripada ova župa, ali i o Sarajevu te o međureligijskim kontaktima.

Na kraju je naglasio kako su svećenici imali važnu ulogu za opstanak Hrvata u BiH.

Po završetku susreta s vrhbosanskim nadbiskupom, hrvatska predsjednica je sudjelovala na misnom slavlju zajedno s mnogobrojnim pristiglim hodočasnicima iz BiH, ali i iz drugih zemalja.

KT