Sarajevo

Susret kard. Puljića i člana Predsjedništva BiH Čovića


U srijedu, 11. listopada, vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić susreo se s predsjedateljem Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Draganom Čovićem

Tema sastanka bio je položaj Hrvata – katolika u Bosni i Hercegovini, kako na pastoralnom - vjerskom, tako i na političkom planu. Dr. Čović je informirao kardinala o političkim aktivnostima na unapređenju pozicije Hrvata u BiH, te istaknuo nužnost jačanja zajedništva između Hrvata - katolika, kao i suradnje između svih vjerskih, društvenih, političkih i intelektualnih sastavnica, javlja portal Predsjedništva BiH.

Zajednički je konstatirano da svi konstitutivni narodi u BiH nisu podjednako zaštićeni, te su nužne promjene koje promiču pravičan ustroj, institucijsku arhitekturu i odnose temeljene na jednakosti građana i ravnopravnosti konstitutivnih naroda. Bilo je riječi je i o promjeni Izbornoga zakona pri čemu je istaknuto da promjene potrebne kako bi se zakonski onemogućile manipulacije u procesu izbora političkih predstavnika Hrvata, a potom i u procesu formiranja vlasti na svim razinama.

Na kraju susreta sugovornici su pozvali sve relevantne aktere u zemlji na dobronamjerno i proaktivno uključenje u rješavanje ove problematike, kako bi se konačno osigurali preduvjeti za izgradnju uspješnije i bolje BiH.