Travniik

Susret krizmanika Travničkog dekanata


Nakon nedavnog susreta krizmanika u Tuzlanskom dekanatu, 3. ožujka u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. održan je susret krizmanika Travničkog dekanata.

Susret je u prostorijama Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku okupio oko 180 mladih koji se pripremaju za sakrament potvrde. Stigli su iz Travnika, Novog Travnika, Rankovića, Ovčareva, Viteza, Nove Bile, Guče Gore, Bučića i Doca.

Na početku, pozdravili su ih mons. Mato Janjić, travnički dekan, te Minja Todorović i Antonio Topalović u ime Centra za mlade.

Krizmanici su sudjelovali u dvije radionice osmišljene na temu Imaj srce, što je ujedno i geslo ovogodišnjih susreta krizmanika u skladu s Jubilarnom godinom nadbiskupa Josipa Stadlera, a vodili su ih animatori i vršnjački edukatori Ana Gluvić, Ana Eldić, Iva Petrušić, Hrvoje Ledić, Petra Franjić, Ivona Martić, Tijana Kafadar, Ivan Marić, Andrej Jovičić, Filip Milošević, Filip Čeliković i Adriana Drljepan.

Nakon radionica uslijedilo je pokorničko bogoslužje i sv. misa koju je predvodio mons. dr. Pavo Jurišić, u koncelebraciji mons. Janjića, fra Nike Petonjića i fra Marinka Didaka. U svojoj propovijedi mons. Jurišić osvrnuo se na Evanđelje o milosrdnom Ocu, posvijetivši mladima neizmjernu Očevu ljubav prema svima te potaknuvši ih na razmišljanje o vrijednostima u vlastitom životu te prolaznosti materijalnih stvari.

Marija Puljić