Žabljak

Susret krizmanika Usorskog dekanata


Susret krizmanika Usorskog dekanata održan je 9. ožujka u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. u prostorijama Mješovite srednje škole Stjepan Radić u Žabljaku.

Cilj ovog susreta pod geslom S mladima donijeti evanđelje svima!bio je omogućiti krizmanicima iz župa Usorskog dekanata da se međusobno upoznaju i razmjene iskustva te na kreativan i zabavan način prodube svijest o ljepoti zajedništva u Crkvi. Bilo je nazočno 60 mladih koji se pripremaju za sakrament potvrde. Pozdrav i molitvu na početku događaja izrekao je usorski dekan preč. Boris Salapić, a zatim su uslijedile radionice pod vodstvom animatora.

Cilj prve radionice Glasnici Radosne vijesti bio je posvijestiti sudionicima da su pozvani živjeti Evanđelje prvenstveno u zajednici kojoj pripadaju te da su sa svojim sposobnostima i darovima važna karika u zajedništvu Crkve.

Kroz drugu radionicu Biti i ostati kršćanski misionar krizmanici su se upoznali sa značenjem misija i misionara, kao i važnosti misijskog djelovanja. Po završetku radnog dijela susreta, župni vikar u župi Sv. Ante Padovanskog u Sivši fra Ivan Pavlović predvodio je misu u crkvi Sv. Ane u Žabljaku.

Marija Puljić / KT