Susret postulanata dvaju franjevačkih provincija u BiH


Susret postulanata Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije organiziran je u subotu 21. travnja.

Foto: bosnasrebrena.ba

Foto: bosnasrebrena.ba

Radni dio susreta bio je u Franjevačkome samostanu Sv. Peta i Pavla u Mostaru, a tema je bila „Braća i manji prema…mladima“.

Obje Provincije imaju po pet postulanta. Članovi Hercegovačke franjevačke provincije su: Robert Cvitanović iz Mostara, Slaven Dodig iz Zagreba, David Slišković iz Širokog Brijega, Antonio Petric iz Posušja i Josip Stanić iz Tomislavgrada. Odgojitelj je fra Iko Skoko.

Postulanti Bosne Srebrene su: Matej Juričević iz Uskoplja, Spomenko Hričak iz Banja Luke, Tomica Vidović iz Bugojna, Tonči Šarić iz Livna i Dario Laštro iz Busovače.  Odgojitelj je fra Josip Mrnjavac.

Nakon upoznavanja odgojitelji su predstavili postulantima Smjernice Reda za razdoblje 2018. - 2019. Ove godine OFM će imati Plenarno vijeće Reda pod naslovom Osluškivati, razlučiti, izlaziti… Također, ove će se godine održati Biskupska sinoda posvećena mladima. Nakon razgovora u grupama održan je plenum na kojem su zapisničari iznijeli razmišljanja na temu promjena u društvu, Crkvi i Redu, te kako danas živjeti jednostavni stil franjevačkog života i govoriti mladima ljudima o Evanđelju.

Kako javlja bosnasrebena.ba u duhovnom dijelu susreta postulanti su sudjelovali u večernjem molitvenom programu u Međugorju.

KT