Bukovica

Sv. Franjo treba biti naš uzor


Župa Bukovica kod Tomislavgrada proslavila je 4. listopada svoj patron – Sv. Franju Asiškoga.

Foto: Tomislavcity

Foto: Tomislavcity

U prepunoj župnoj crkvi misno slavlje predvodio je župnik kongorske župe fra Stjepan Martinović. U poticajnoj homiliji fra Stjepan je okupljene podsjetio na život Sv. Franje ističući kako u svecu kojega danas slavimo svi trebamo vidjeti uzora, javio je Tomislavcity.

„Sveti otac Franjo u gubavcu je prepoznao Isusa, i susret s njim ga je zauvijek promijenio. Tko su gubavci u našim životima? Od koga bježimo, koga preziremo? Možda susjeda, brata, punicu, svekrvu bilo koga s kim ne razgovaramo, od koga okrećemo glavu kao da kršćani nismo, umjesto da zastanemo i upravo u njima prepoznamo svoga Boga upravo po uzoru svetoga Franje!“, kazao je fra Stjepan.

Naglasio je kako čovjek ne može promijeniti svijet ali može početi od sebe i nasljedovati poslušnoga Krista. Na kraju mise riječi zahvale uputio je bukovički župnik fra Mladen Rozić.

„Hvala svima vama koji ste došli, župljanima prije svega ali i vama iz drugih župa. Poseban pozdrav framašima koji su došli pješke iz Seonice! Hvala našim ministrantima, čitačima, framašima, i našem zboru koji uvijek uveliča naša slavlja te dakako nazočnim fratrima koji su danas došli s nama proslaviti našeg nebeskog zaštitnika. Posebno hvala našem današnjem misnom predvoditelju fra Stjepanu Martinoviću, koji je zbilja na jedan lijep način oslikao život svetoga Franje“, rekao je fra Mladen.

Nakon bogoslužja ispred crkve zapivala se i bukovička ganga, a gangašicama se pridružio i voditelj Zbora Sveti Nikola Tavelić Pere Tokić, piše Tomislavcity.

KT