Sve je spremno za volontersku avanturu – „72 sata bez kompromisa“


Točno za sedam dana započinje sedma po redu volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“, koja se u Bosni i Hercegovini realizira od 2010. kada je na akciji sudjelovalo 800 volontera.

Beskompromisna akcija kojoj će se prvi put pridružiti i mladi iz hercegovačkih biskupija započinje u četvrtak, 29. rujna konferencijom za medije, nakon čega će volonteri u petak, 30. rujna započeti svoje volonterske aktivnosti radeći na 65 prijavljenih projekata u cijeloj BiH.

Na ovogodišnjoj, sedmoj po redu volonterskoj akciji prijavljeno je 650 volontera i to iz Fojnice, Sarajeva, Kiseljaka, Kreševa, Gromiljaka, Busovače, Novog Travnika, Travnika, Brčkog, Mostara, Čapljine, Domaljevca, Odžaka, Tuzle, Gojevića, Zenice… Osim mladih koji su aktivni u svojim župnim zajednicama, Framama i drugim udrugama, ovogodišnjoj akciji pridružit će se i mnoge osnovne i srednje škole kako iz Vrhbosanske nadbiskupije, tako i iz hercegovačkih biskupija.

U narednim danima projektni tim zajedno s projekt koordinatorom Josipom Milanovićem, finalizirat će pristigle prijave, nakon čega će obavijestiti sve prijavljene volontere, volonterske skupine o detaljima akcije koja će se i ove godine održati pod sloganom volontiRAJ NA ZEMLJI.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje svim volonterima, župnicima, redovnicama, ravnateljima, profesorima i nastavnicima koji su i ove godine podržali realizaciju volonterske akcije i prihvatili zadatak biti dio zajedništva u humanitarnom radu, te što su odlučili svoje slobodne vrijeme darovati onima kojima je to najpotrebnije, objavljeno na mladicentar.org.

J.P., KT