Svečani zavjeti u Brestovskom


Na spomendan Sv. Majke Klare, 11. kolovoza, u istoimenom samostanu u Brestovskom, kod Kiseljaka, vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić predslavio je misu tijekom koje je s. Nikolina Antičević, iz župe Gornji Dolac, položila svečane zavjete u ruke časne majke s. M. Hijacinte Batinić.

Za vrijeme mise, kojom je proslavljena nebeska zaštitnica samostana, koncelebrirali su provincijal Bosne Srrebrene fra Jozo Marinčić te 20-ak svećenika među kojima su bili dekan Franjevačke teologije u Nedžarićima fra Danimir Pezer te domaći sin fra Danijel Lukić.

U propovijedi je kardinal usporedio kalež s dušom ukrašenom mnogim krepostima "koja u sebi čuva najveću dragocjenost – Isusa". "Ako se od istog zlata može izraditi i kalež i vjenčani prsten onda su svi pozvani na vjernost svojim redovničkim ili bračnim zavjetima bez obzira na razne kušnje koje svi mogu imati", rekao je vrhbosanski nadbiskup.

Župni zbor iz Brestovskog pod ravnanjem s. Marice Pavlović animirao je liturgijsko slavlje.

Na kraju sv. mise, već tradicionalno vjernicima su podijeljeni blagoslovljeni kruščići Sv. Klare. Okupljeni na zajedničkom ručku, radost sa sestrama podijelili su nazočni svećenici, obitelj i župljani,

Ž.I., S.K.