Deževice

Svečano proslavljena polnoćka u Deževicama


I ove godine posebno je bilo svečano na Badnjak, u župi Deževice za sv. misu polnoćku.

Zvuk zvona malo prije pola noći s crkve Gospe Snježne u Deževicama pozivao je vjernike iz deževičke župe, okolnih mjesta i raseljenih vjernika da se dođu pokloniti novorođenom Kralju.

Sv. misu polnoćku u prepunoj župnoj crkvi predvodio je domaći župnik don Marin Marić. Na početku misnog slavlje, pozdravio je sve nazočne izrazivši zahvalu dobrome Bogu što ih je i ove godine okupio u velikom broju.

„Ovo je noć rođenja Spasitelja, u toj noći trebamo si posvjestiti za cijeli život da smo djeca svjetla, i to svjetla iz betlehemske štalice, te da tim svjetlom razbijamo tamu koja nam se svakodnevno nudi na različite načine, a najviše našim mladima preko medija. Upravo ova noć predstavlja dobro, a Bog koji se večeras rodio je samo dobro. Naš hrvatski narod, svjetlost rođenog Isusa primio je već od 7. stoljeća. I svjetlost betlehemske štale i danas svijetli gdje god živi, djeluje i diše naš hrvatski katolički narod. Zato, dobrotu betlehemske štalice i dalje čuvajmo, njegujemo i ono najvažnije - molimo se za naš narod da ostane na ovim prostorima, da volimo svoju kolijevku, da ne prodajemo svoju zemlju koja je krvlju natopljena, a posebno da ne dopusti da nam zapad izbriše pamćenje, nego da jača svoj identitet upravo na betlehemskoj štalici", kazao je don Marin u propovjedi.

Na koncu sv. mise župnik don Marin zahvalio je svima koji su i ove godine sudjelovali u organizaciji polnoćke i svih drugih događaja tijekom cijele godine. Nakon sv. mise već četvrti put zaredom don Marin sa svojim suradnicima i dobročiniteljima pripremio je darove za one najmlađe, a za starije piće, kuhano vino i mezu u Hodočasničkom domu, gdje je uz glazbu nastavljeno obiteljsko čestitanje i slavljenje Božića.


KT