Sarajevo

Sveti Nikola pohodio i najmlađe Stupljane


Već tradicionalno na nedjelju najbližu blagdanu Sv. Nikole župa Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu organizira prigodan program i podjelu paketića za najmlađe župljane.

Tako je bilo i 8. prosinca nakon pučke svete mise koju je predslavio župnik i čuvar svetišta na Stupu preč. Miroslav Ćavar. Ovom radosnom događaju najviše su se obradovala djeca koja su s nestrpljenjem dočekala Sv. Nikolu koji im je donio i podijelio darove te ih potaknuo da i dalje budu poslušni svojim roditeljima.

Nakon toga cijela župna zajednica zadržala se u župnom dvorištu gdje su u sklopu ovogodišnjeg Adventa na Stupu postavljene kućice u kojima su mogli kupiti razne domaće proizvode te tako sudjelovati u humanitarnoj akciji.

Župnik koji je i najzaslužniji za još jedan dolazak Sv. Nikole zahvalio je svim dobrim ljudima koji su sudjelovali u pripremi paketića za djecu svojim donacijama, posebno dugogodišnjim prijateljima i sponzorima: Zvečevu, Podravci, Francku, Mepasu, Krašu te Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije.

KT