Svijeće za Vukovar u bh. gradovima


Obljetnica stradanja Vukovara obilježena je i u bh. gradovima paljenjem svijeća u ulicama koje nose ime Grada Vukovara.

Široki Brijeg (Foto: Bljesak.info)

Široki Brijeg (Foto: Bljesak.info)

Kao svakoga 18. studenoga prošlih godina, i večeras će nakon večernjih svetih misa tisuće vjernika iz svih mostarskih crkava krenuti u tihoj procesiji ka Vukovarskoj ulici gdje će upaliti svijeće te se pomoliti ispred križa vukovarskim braniteljima. 

U Čapljini su brojni stanovnici u čast žrtava Vukovara zapalili svijeće, položili vijence i odali počast na Trgu hrvatske slobode za sve žrtve Domovinskog rata.

Večer uoči 26. obljetnice pada Vukovara i uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, na Trgu širokobrijeških žrtava održana je ''Večer sjećanja''. Paljenjem svijeća i molitvom ispred spomenika na središnjem gradskom trgu u Širokom Brijegu građanke i građani ovoga grada odali su počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj.

Paljenjem svijeća i molitvom pred središnjim spomen obilježjem u Kiseljaku brojni su se 17. studenog prisjetili žrtava Vukovara i drugih stratišta hrvatskog naroda te odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata u BiH i Hrvatskoj.

Diljem Bosne i Hercegovine Mladež HDZ BiH obilježila je ''Večer sjećanja'' za žrtvu Grada Vukovara i sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata. Zajedničkom molitvom i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i ulicama koje nose ime Grada Vukovara odana je posebna počast i zahvalnost svim žrtvama Domovinskog rata.

KT / Bljesak.info