Talijanski veleposlanik u BiH pomogao Caritasovim pučkim kuhinjama


U povodu obilježavanja Dana Republike Italije, 2. lipnja 2020., veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini, Nicola Minasi donirao je financijska sredstva za pučke kuhinje Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Talijanki veleposlanik u BiH Nicola Minasi  Foto: KTA

Talijanki veleposlanik u BiH Nicola Minasi Foto: KTA

Sredstva koja je donirao talijanski veleposlanik bit će iskorištena za pripravu 300 toplih obroka za korisnike pučkih kuhinja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije i Caritasa Banjolučke biskupije. Prigodom dana Republike Italije, koji se ove godine obilježava pod geslom Naša srca kucaju zajedno, Veleposlanstvo Republike Italije u Bosni i Hercegovini organiziralo je nekoliko prigodnih događanja. Predviđeno je emitiranje posebnih radijskih i televizijskih emisija na postajama u BiH, kao i posjet pučkoj kuhinji Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i pomoć pri podjeli objeda, prenijela je KTA.

Svakodnevno se u pučkim kuhinjama biskupijskih Caritasa u BiH pripravljaju obroci za približno 450 korisnika. Međutim, sve je veći broj onih koji traže ovu vrstu pomoći. Iako se radi o jednokratnoj pomoći, Caritas Bosne i Hercegovine zahvalan je veleposlaniku za njegov dar ljubavi i solidarnosti sa siromašnima. Caritas poziva sve pojedince i ljude dobre volje da svojim darovima pomognu osobama u potrebi.

J.Vr.,KT