Bugojno

Tečaj priprave za brak u Bugojanskom dekanatu


Šesti ovogodišnji tečaj priprave za sakramentalni brak u organizaciji Ureda za brak i obitelji i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije održan je 7. travnja u Bugojanskom dekanatu.

Tečaj je realiziran u suradnji s bugojanskim dekanom fra Vinkom Markovićem, župnikom župe Uznesenja BDM u Uskoplju, i domaćinom ovogodišnje priprave za brak.

Na tečaju je sudjelovalo 52 zaručnika/ice iz različitih župa Bugojanskog dekanata. Obrađene su četiri glavne teme: Osnovne odrednice kršćanskog braka (teološko-biblijski vid), Psihologija bračnog para. Motivi izbora bračnoga partnera (psihološko-pedagoški vid), Seksualnost kao Božji dar. Prirodno planiranje obitelj (medicinski vid) i Božji plan o braku i obitelji (pravno-moralni vid).

Predavači su bili vlč. dr. sc. Dubravko Turalija, dr. sc. Sanda D. Smoljo, dr. med. Ana Pecirep i vlč. mr. sc. Miodrag Brkan. Pored predavanja sudionici su imali mogućnost sudjelovati i u radionici te kroz interaktivnu diskusiju s predavačima na temu Komunikacija u partnerskom odnosu poboljšati svoje komunikacijske kompetencije.

Sljedeći tečaj priprave za sakramentalni brak bit će upriličen u Travničkom dekanatu 21. travnja.

KT