Treća nedjelja došašća: Dan Caritasa u BiH, 17. prosinca 2017.


Treću nedjelju došašća, koja ove godine pada na 17. prosinca, u Bosni i Hercegovini se obilježava kao Nedjelja Caritasa.

Središnji ured Caritasa BiH, kao što je to bilo i prethodnih godina, pripremio je animacijske materijale za ovu nedjelju: prigodni plakat, poruka predsjednika Caritasa BiH Vinka kard. Puljića s prigodnom molitvom vjernika, popratni dopis aktualnog ravnatelja Caritasa BiH mons. Tome Kneževića, jednolistni zidni Katolički imendanski kalendar za 2018. i rokovnik s imendanskim kalendarom za 2018. i 2019. s adresarom za ubilježbu potrebnih informacija.

U ovogodišnjoj ponudi posebnost je rokovnik s imendanskim kalendarom i adresarom, a koji se od prošle godine priprema i tiska za brojne prijatelje Caritasa. Svojim sadržajem želi biti pomoć svima koji ga budu koristili kako tijekom 2018. tako i tijekom 2019. Na drugoj stranici omota postoji mogućnost unošenja osobnih podataka, a koji su prevažni za slučaj smrtne opasnosti. Nakon toga s dovoljno prostora za osobnu ubilježbu termina tiskan je Katolički imendanski kalendar za 2018. s mjesečevim mijenama pripremljen prema važećim liturgijskim odredbama Katoličke crkve i bosanskohercegovačkih nad/biskupa.

Zatim je donesen u skraćenom obliku i kalendar za 2019. s najvažnijim blagdanima tijekom godine.

Isto tako donesen je kalendar pravoslavnog, židovskog i muslimanskog svetkovanja tijekom 2018.

Za vjernike katolike donesene su najvažnije molitve tijekom dana: jutarnja i večernja molitva, molitva anđelu čuvaru, molitva prije i poslije jela, molitva za misionare i misionarke, molitva blaženoj Mariji od Propetog Petković zaštitnici misija u BiH, molitva vojnika, ispovijest vjere Hrvata katolika i molitva za domovinu. Uz adrese Caritasa BiH i nad/biskupijskih Caritasa u BiH donesen je i adresar s mogućnošću ubilježbe novih adresa i telefonskih brojeva.

Sve materijale ovih dana pakirali su djelatnici Caritasa BiH i iste na vrijeme proslijedili na sve ordinarijate, župne zajednice, crkvene ustanove i redovničke zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i hrvatske katoličke misije/zajednice u inozemstvu.
Za sve materijale i preuzimanja molimo posjetite: www.caritas.ba

Caritas.ba / KT