Trening za žene iz ruralnih područja


Cilj treninga bio je obučiti sudionice da razumiju potrebu i značaj izrade strategije zagovaranja i strategije lobiranja u zajednici.

U sklopu projekta “Poštujmo žene iz ruralnih područja” kojeg financira Europska unija, a provodi Caritas biskupije Banja Luka u suradnji sa Caritasom Austrije, 10. srpnja 2019. u Banjoj Luci organiziran je jednodnevni trening na temu “Strateški plan javnog zagovaranja i lobiranja”. Trening je bio, prenosi KTA,  namijenjen ženama iz ruralnih područja.

Po zahtjevu Caritasa biskupije Banja Luka, kao nosioca projekta, Organizacija za istraživanje, ruralni razvoj i prirodnu okolinu je i ovaj trening provela u suradnji sa trenerom, dr sc. Slavkom Simićem, koji ima višegodišnje iskustvo iz ove oblasti.

Cilj treninga bio je obučiti sudionice da razumiju potrebu i značaj izrade strategije zagovaranja i strategije lobiranja u zajednici. Sudionice su upoznate sa osnovnim koracima izrade strategije lobiranja i njihovim značajem, kao i sa osnovnom strukturom i sadržajem strategije zagovaranja.

Žene iz ruralnih područja, imale su priliku da se kroz praktičan rad i na konkretnim primjerima pripreme za samostalnu izradu strategije zagovaranja i strategije lobiranja u zajednici, prenosi Caritas biskupije Banja Luka.

KT