Orašje

U župi Orašje 19 djece primilo sakrament svete pričesti


U nedjelju, 28. lipnja u župi Blaženog Alojzija Stepinca pod pučkom misom koju je predvodio župnik fra Bono Kovačević, osam dječaka i 11 djevojčica primilo je sakrament svete pričesti.

Svečanosti ovog misnog slavlja pridonijeli su i sami prvopričesnici sudjelovanjem u misnom slavlju svojim recitacijama, molitvom vjernika i prinosom darova. Njihovi roditelji su također svojim zalogom uveličali slavlje.

Za ovaj dan pripremao ih je župnik fra Bono Kovačević. Tijekom vjeronaučne godine odnosno župne kateheze djeca su uspješno savladala prvopričesničko gradivo i naučila osnovna znanja vjere predviđena njihovom uzrastu. Osim toga, za vrijeme župne kateheze uvježbavala su i naučila prigodni programa predviđen za sam dana proslave svete pričesti.

Pjevanje za vrijeme misnog slavlja animirao je dječji župni zbor pod ravnanjem Magdalene Mišković i Magdalene Arlović.

Na kraju, župnik se zahvalio svima onima koji su doprinijeli lijepom susretu na misi s prvopričesnicima, svima onima koji su sudjelovali u odgoju ove djece: roditeljima, vjeroučiteljima i nastavnicima u školi; svima onima koji su sudjelovali u uređenju crkvenog dvorišta i crkve, svima onima koji su sudjelovali u bližoj organizaciji misnog slavlja: ministrantima, dječjem zboru, a posebno Mandici Živković koja je animirala program za vrijeme misne. Svima je poručio kako trebaju zahvaliti dragom Bogu na lijepom danu i božanskom prvopričesničkom daru

Nakon zahvalne recitacije prvopričesnicima su uručeni simbolični prigodni darovi: molitvenik, uspomena i krunica. Zatim je slijedilo zajedničko fotografiranje.

Kao pripravu za sakrament svete pričesti, vjeroučenici su 18. lipnja imali posvetu Presvetom Srcu Isusovu uoči svetkovine Srca Isusova i pokorničko bogoslužje u petak, 26. lipnja kada su pristupili sakramentu svete ispovijedi.

T.M.I., KT